Contacte


Comisia de Admitere
+373 22 509 149
+373 22 509 127
+373 22 509 140
+373 67 44 24 94
+373 67 44 24 95

Contabilitatea
+373 22 509 143

Anticamera Liceului
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

La ce Facultate ați dori să studiați?

Adresați o întrebare

Profesorii noștri

Catan Petru

Catan Petru

Doctor habilitat în economie

Prorector pentru activitatea științifică și calitatea studiilor

Căutare

Facultatea de Științe Economice

Facultatea de Ştiinţe Economice funcționează în cadrul Universităţii de Studii Europene din Moldova.
A fost fondată în anul 2005 cu denumirea Facultatea de Economie și Informatică. A fost redenumită în Facultatea de Științe Economice în anul 2014. Facultatea de Științe Economice este una dintre facultăţile care are misiunea de a educa specialişti competenţi şi competitivi pentru economia naţională în general şi pentru alte sectoare în particular.
Ghidaţi de cadrele didactice de calificare înaltă, în cadrul Facultăţii se formează specialişti în domeniile: contabilitate, finanţe şi bănci, turism, business și administrare. Piaţa muncii pentru specialiştii din domeniul economic este foarte variată şi puternic dezvoltată, astfel Facultatea Ştiinţe Economice este într-o continuă creştere a competenţelor de cercetare ştiinţifică.
 
 
În cadrul Facultății de Științe Economice funcționează două catedre:
Catedra Finanţe şi Contabilitate
și
Catedra Economie şi Turism.
 
Catedra Finanţe şi Contabilitate
este fondată în 2005 cu denumirea de catedra Economie, care a fost redenumită catedra Contabilitate din anul 2009, apoi este redenumită în anul 2014 în catedra Finanţe şi Contabilitate.
De la iniţiere şi până în prezent este dirijată de persoane competente, notorii şi cu un grad înalt de profesionalism precum:
2008 – 2009 Cheptine Andrei, doctor în ştiinţe tehnice
2009 – 2010 Manoli Mihai, doctor în ştiinţe economice, conf. univ.
2014 – 04.05.2017 Angela Deliu, doctor în ştiinţe economice, conf. univ. Interimar.
05.05.2017 – prezent Lupu Constantin, doctor în ştiinţe economice, conf. univ. Interimar.
 
Catedra Economie şi Turism
este fondată în 2005 cu denumirea de catedra Economie, care a fost redenumită catedra Economie şi Finanţe din anul 2009 şi în anul 2014 în catedra Economie şi Turism.
De la iniţiere şi până în prezent este dirijată de persoane competente, notorii şi cu un grad înalt de profesionalism precum:
2008 – 2009 Cheptine Andrei, doctor în ştiinţe tehnice
2009 – prezent Chisili Serghei, doctor în ştiinţe economice, conf. univ.
 
Programul de studii în cadrul Facultății de Științe Economice constituie Ciclul I licență și Ciclul II Masterat. 
 
Pentru licenţă cu frecvenţă la zi şi pentru studii cu frecvenţă redusă sunt propuse următoarele specialităţi:
 
Specialitatea Finanţe şi bănci
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul: diverselor domenii ale economiei, precum activitatea bancară, de asigurari, burse de valori, control financiar, în întreprinderile cu orice formă de proprietate şi ale oricărei ramuri; etc.
 
Specialitatea Contabilitate
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul diverselor domenii ale economiei, în entităţi economice în funcţie de contabil
 
Specialitatea Turism (Servicii hoteliere, turism și agrement)
Deţinătorul diplomei poate activa în cadrul agenţiilor de turism, a hotelurilor, a restaurantelor, etc. Viitorii specialişti în Turism vor avea pregătirea necesară pentru organizarea, planificarea şi dirijarea activităţii turistice şi a serviciilor hoteliere, vor fi capabili să cerceteze piaţa turistică, să implementeze sisteme informatice în activitatea întreprinderilor industriei ospitalităţii, să efectueze analiza economico-financiară a întreprinderii turistice, să posede limbi străine de uz internaţional, să fie un diplomat în activitatea sa în industria ospitalităţii.
 
Specialitatea Business și administrare
Avantajele specialităţilor oferite de Facultatea de Științe Economice sunt influenţate de faptul că aceste specialităţi reprezintă pentru Republica Moldova unul dintre sectoarele prioritare şi care prin resursele sale pe care le antrenează şi prin interconexiunile cu celelalte ramuri ale economiei naţionale, constituie un factor important pentru progresul economic.
 
Eforturile specialiştilor Facultăţii de Științe Economice sunt concentrate asupra asigurării condiţiilor necesare pentru crearea la viitorii specialişti a:
 • competenţelor în domeniile de specializare;
 • spiritului de observaţie şi analiză avansat;
 • unui spirit de imaginaţie inovatoare;
 • calităţilor de eficienţă şi spiritul de cooperare;
 • responsabilităţii lor funcţionale;
 • abilităţilor de cercetare a activităţii în domeniu pe piaţa internă şi externă;
 • cunoaşte limbi de circulaţie internaţională.
Absolvenţii specialităţilor Facultăţii de Științe Economice sunt angajaţi cu succes în companiile private şi la întreprinderile publice din Republica Moldova.
 
Pentru continuarea studiilor absolvenţii facultăţii pot aplica la specialităţi de masterat din cadrul USEM cât şi la instituţiile internaţionale.
 
Facultatea de Științe Economice
Specialitatea:
 • Finanțe și Bănci
 • Contabilitate
 • Turism (Servicii hoteliere, turism și agrement)
 • Business și Administrare
Masterat științific și profesional:
Economie și Administrarea Afacerilor

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.