Contacts


Admission Committee
+373 22 509 149
+373 22 509 127
+373 22 509 140
+373 67 44 24 94
+373 67 44 24 95

Accounting
+373 22 509 143

High School Reception
+373 22 509 131
liceul.european@gmail.com

Which Faculty from the listed below interests You?

Ask us a question

Our teachers

Cărare Viorica

Cărare Viorica

Doctor habilitat în economie

Search

Stabilitate, creştere economică şi prosperitate în spaţiul european - Raport

 
Pe parcursul a două zile, 26 şi 27 martie 2015, Universitatea de Studii Europene din Moldova, a fost gazda conferinţei ştiinţifice naţionale, cu participare internaţională, cu genericul: „Stabilitate, creştere economică şi prosperitate în spaţiul european”. 
Evenimentul, care s-a dovedit a fi interactiv, stil web-conferinţă (on-line), a constituit o nouă etapă în cooperarea internaţională a instituţiei noastre, avându-l, de această dată, partener pe Institutul Cooperatist din Cazani, al Universităţii Cooperatiste a Federaţiei Ruse, alături de care s-a organizat activitatea ştiinţifică vizată.
La manifestare au participat:
domnii Boris Găină, academician al AŞM şi Iurie Sedleţchi, rector al USEM, profesor universitar, doctor în drept, savanţi şi cadre didactice de la mai multe foruri ştiinţifice şi instituţii de învăţământ superior din România, Ucraina, Bielorusia, Federaţia Rusă şi Republica Moldova şi directori ai institutelor de cercetări științifice, decani şi şefi de catedre, conducătorii de doctorat din cadrul USEM, Institutului Cooperatist din Cazani şi Universității Federale de Sud din Rostov-pe-Don.
Conferinţa a avut drept scop identificarea şi dezvoltarea pârghiilor oportune în vederea consolidării echilibrului economic, revitalizarea platformei de comunicare, schimb de idei, concepţii ştiinţifice, cercetărilor obţinute de participanţi în vederea promovării principiilor ştiinţei moderne, precum interdisciplinaritate, sistematizare şi sinteză şi a rezultatelor sporirii capacităţilor de valorificare a potenţialului naţional din diverse domenii, în vederea obţinerii prosperităţii şi pentru a beneficia de spaţiul european economic.
În acest context, lucrările conferinţei ştiinţifice naţionale, cu participare internaţională, au fost divizate în cinci sesiuni.
Sesiunea plenară, în cadrul căreia au fost audiate 12 rapoarte cu aspecte generale ale cunoaşterii ştiinţifice, perspective şi direcţii de aplicare reciprocă a rezultatelor şi metodelor avansate din diferite sfere de cercetare, au mai fost prezentate şase comunicări ale colegilor ruşi de la Institutul Cooperatist din Cazani şi Universitatea Federală de Sud din Rostov-pe-Don. Celelalte patru, au fost sesiuni mixte de postere şi ateliere de lucru pe fiecare domeniu aparte, în cadrul cărora participanţii au avut posibilitatea de a prezenta şi aborda problematica concretă, legată de obiectele specifice de cercetare, inclusiv de a prezenta comunicări.
Comitetul organizatoric a fost condus de doamna Lilia Şargu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Studii Europene din Moldova, doctor în economie, conf. univ. interimar, asistată de colega din Federaţia Rusă, doamna Iulia Valeeva, doctor în economie, conf. univ., prorector pentru activitate ştiinţifică (Institutul Cooperatist din Cazani).

 

Materialele conferinţei vor fi publicate în reviste de specialitate, sub egida Universităţii de Studii Europene din Moldova.
 
Facultate Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USEM
We use cookies to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services.